Locatie

 

 

Stelling 46, 1981 LL Velsen-Zuid
in recreatiegebied Spaarnwoude

Via de A9 vanuit het zuiden (Amsterdam, Amstelveen, Schiphol, Hoofddorp etc.)

Neem de A9 richting Haarlem en Alkmaar. Ongeveer 7 kilometer ná de afslagen Haarlem krijg je 2 afslagen naar  IJmuiden / Recreatiegebied Spaarnwoude, de N22 en de N202.

Deze afslagen volgen totaan de stoplichten bij de T-splitsing. Daar rechtsaf de N202 op. Aan je linkerhand heb je dan het Noordzeekanaal en rechts het recreatiegebied. Na 1 km. ga je rechtsaf de  r101 op die zich door het recreatiegebied slingert. Na ongeveer 3 km. kom je bij een T-splitsing en ga je rechtsaf.  Je rijdt onder een snelweg door (de A9) gaat nog 100 meter rechtdoor en dan linksaf de dijk op. Dat is de Stelling al. Na 700 meter zie je aan je rechterhand de woonark ‘Viooltje’ met rieten dak. Tegenover de boot kun je parkeren.

Vanaf Alkmaar en IJmuiden

Vanaf de A22 door de Velsertunnel rechts aanhouden, richting IJmuiden. Bij de N202 rechts af. Je volgt de N202 richting recreatiegebied Spaarnwoude en Amsterdam. Het Noordzeekanaal is aan de linkerhand en het recreatiegebied rechts. Na ongeveer 1 km rechtsaf de r 101 op. (vanaf hier dezelfde route als hierboven omschreven.)

Met de auto vanaf Amsterdam via het havengebied /Westpoort en Randweg (N202)

Door het havengebied richting IJmuiden aanhouden. Langs het Noordzeekanaal, de N202. langs pontje Buitenhuizen  en over de brug van zijkanaal C.  Ongeveer 1 km. na de brug linksaf het recreatiegebied in via de r-103. Deze weg ongeveer 3 km. volgen, onder de A9 door, gelijk even naar rechts en weer naar links. Vanaf hier is het 30 km gebied. Dit weggetje 1 km volgen tot je aan je linkerhand woonarken hebt. De 7de woonark vanaf het begin is ‘Viooltje’.

Met de auto vanaf Haarlem

Bij rotonde Delftplein afslag naar Velserbroek (langs MacDonalds). De

Vlietweg gaat over in de Westbroekerweg. Bij rotonde 1ste afslag rechts. Dat is de Velserbroeksedreef. Bij een T-splitsing linksaf de Dammersboog op. Na ongeveer 1 km. linksaf de Dammersweg op. Voorbij de bocht een weggetje naar rechts nemen. Ongeveer 200 meter parallel aan de A9 rijden en dan rechtsaf, richting dijk. Op de dijk linksaf, 800 meter. Aan je rechterhand een woonark met rietendak en dat is de plek van bestemming.

Openbaar vervoer en op de fiets:

Vanaf station Haarlem

Er zijn verschillende bussen die naar Velserbroek Zuid en Spaarndam West rijden, zie www.92920v.nl . Vanuit Velserbroek is het zeker nog een half uur lopen. Voor Spaarndam West (d.i. voor de brug) moet je overstappen bij het Kennemergasthuis. Dan is het nog ca. 15 min. lopen. (Volg de fietsroute hieronder via de Slaperdijk en verder.)

Je kunt natuurlijk ook de regiotaxi nemen, in dit geval OV-taxi Zuidkennermerland / IJmond. Volgens de reisplanner doet die er 44 minuten over. Let op: over het algemeen moet je een regiotaxi minimaal een uur van te voren bestellen, deze via  0900-8684 (10ct/min).

Bij mooi weer is het waarschijnlijk leuker en handiger om de OV-fiets te nemen (zie hieronder).
Op de (OV-)fiets vanuit Haarlem  (ca 8 km)

Vanaf het station Haarlem richting Spaarne (aan de achterkant van  het station naar rechts). Voor de brug van het Spaarne linksaf, de Spaarndamseweg op. Deze gaat na ongeveer 2 km. over in de Vondelweg. Na ca. 2 km een scherpe bocht naar links, na ongeveer 100 meter stoplichten. Hier rechtsaf de Vergierdeweg op (langs het crematorium). Op het eind rechtsaf, de Slaperdijk op. Vóór de eerste huizen van Spaarndam linksaf een hek door (links een parkeerplaatsje). Ongeveer 100 meter naar beneden en in de bocht naar rechts. Deze weg maakt een halve cirkel rond een weiland en op het eind rechtsaf een fietsbruggetje over. Daarna linksaf en na 200 meter zie je de woonark ‘Viooltje’ met rieten dak aan je linkerhand. En daar is het.
Met de bus vanaf station Amsterdam Sloterdijk

Regioliner 82 richting IJmuiden rijdt in ca. 20 minuten naar de N202 langs het recreatiegebied Spaarnwoude. De bus vertrekt elk half uur vanaf station Sloterdijk, bijv. om 11.47 uur en 12.17 uur. Uitstappen halte Camping Weltevreden in Velsen Zuid. Vanaf daar is het nog ruim een half uur lopen naar de woonark ‘Viooltje’ (volg de autoroute vanaf de N202 via r103).