Reactie cursisten

Reacties Lessen intuitieve ontwikkeling


De serie 'van onmacht naar vrijheid' heb ik individueel bij Hanne gevolgd. Al vanaf de eerste les was er een warm contact tussen ons. Ik voelde me veilig en emotioneel vrij tijdens de les. Hanne is in staat heel nauwkeurig en stil te luisteren. Daarna stelt ze relevante vragen of geeft een teken- schilderopdracht. Door de combinatie van gesprekken en schilderen heb ik veel over mijzelf geleerd en is er iets wezenlijks in mijzelf veranderd. Ik kan deze cursus zeker aanbevelen. TJ


De workshop intuïtief schilderen met als thema 'wat wil zichtbaar worden' heeft voor mij een verdieping gegeven in mijn schilderijen. Ik zocht naar meer gelaagdheid in mijn werk, zodat ik dichter bij mijn innerlijk kom. Het waren mooie ontmoetingen en gesprekken met lieve mensen om mij heen die Hanne op een empathische wijze begeleidde. Zeker een verrijking en een waardevolle toevoeging op mijn levenspad. Dank je wel Hanne.


Hanne heeft mij geholpen om mijn gedachten, beelden en diepgewortelde gevoelens met behulp van schilderen vorm te geven. Hierbij voelt Hanne aan dat mijn ratio, 'het plaatje in mijn hoofd', los mag komen door te voelen wat er is en wat er komt. Zij geeft ruimte, luistert écht en ondersteunt welke gevoelige snaren er zijn die met kleur en vorm aangeraakt mogen worden.


Ik wil je zeggen dat ik veel heb gehad aan de keren dat ik tot nu toe bij je geschilderd heb! De manier waarop je aanwijzingen gaf tijdens het proces van de schilderingen vond ik heel bijzonder. Je kon elke keer goed zien en onder woorden brengen (gelukkig niet heel erg uitgebreid maar wel subtiel) daar waar ik tegen aan liep. Daarin kon je mij iets geven zodat ik er mee verder kon zonder eraan voorbij te gaan. Ik vond het op het moment zelf niet altijd even makkelijk om, met de "zetjes" die je mij gaf, om te gaan maar het heeft mij veel inzicht gegeven.
Dank je wel daarvoor


Een vriendin vroeg me mee naar de intuïtieve schildercursus van jou. Ik wilde deze uitdaging graag aan gaan. Ik had al ontdekt hoe leuk en bevrijdend het kan zijn om gevoelens via schilderen uit te drukken en wat een impact dat kan hebben. Dus leek dit me de gelegenheid om weer contact te maken met deze uitingsvorm, zonder gericht te zijn op resultaat of te verwachten dat ik een kunstwerk zou produceren. Hanne kan een proces uitstekend begeleiden, door de juiste opmerkingen te maken of vragen te stellen en in het moment met je te zijn. Het is niet altijd fijn om ergens mee geconfronteerd te worden en in de emotie te gaan, maar uiteindelijk helpt dat enorm en werkt het bevrijdend. De sfeer en begeleiding van Hanne maakte het voor mij veilig om contact te maken met een blokkade en bijbehorende emoties en die gevoelens naar buiten te laten komen. Daarmee kon ik een begin maken om oud zeer op te ruimen, iets wat niet lukt vanuit een denkproces. Heel waardevol!


Ik wilde een cursus intuïtief schilderen doen, om een vorm van schilderen te vinden die lijkt op de manier waarop ik me kan uitdrukken in klei. Tijdens het schilderen wordt er niet veel gesproken. Hanne is opmerkzaam, maar dringt zich niet aan je op. Soms komt ze naar je toe en vraagt: Ben je verbonden met het schilderen? Wat voel je? Maak je verbinding met jezelf? Wat heeft het schilderij nodig? Wat heb jij nodig? Het schilderen geeft zonder oordeel aandacht aan je binnenste. Het mag er zijn en dat is mooi. Hanne kan je helpen met de technische kanten van het schilderen, maar vooral met haar vragen en observaties brengt ze je tot jezelf.


Reacties ChakracursusDit is de leukste cursus die ik ooit heb gevolgdDeze cursus heeft mij meer gegeven dan ik verwachtte. Ik ben bewuster geworden van mijn gevoelens en laat ze ook meer toeMijn gevoel van eigenwaarde is vergrootIk heb weer vragen aan mezelfDe combinatie van deze cursus en Reiki behandelingen hebben mij meer inzicht gegeven dan alle voorgaande therapieën bij elkaarDoor de goede sfeer, de openheid, veiligheid en het respect voor elkaar was het makkelijk me over te geven aan de meditaties en te experimenteren tijdens het schilderenIk wil je bedanken voor de chakraschildercursus die ik ervaren heb als een verrassende reis waarbij ik onderweg veel cadeaus heb mogen ontvangen


Reacties Workshops


Een heerlijk begin van het weekend, deze workshop. Even niet denken en alleen maar voelen en zijn met de kleuren die vanuit mij komen. Wat een rijkdom!


Tijdens de Vijfhoek Kunstroute ben ik Hanne Wagemaker weer tegen het lijf gelopen. Hanne geeft lessen intuïtief schilderen, maar is daarnaast in mijn ogen een bijzonder mens met veel wijsheid op het gebied van meditatie, reiki, reading, kristallen etc., kortom een spirituele en inspirerende vrouw. Jaren geleden heb ik bij haar een mooie workshop meegemaakt, op haar woonboot. Het resultaat hangt op dit moment bij ons in huis aan de muur. In aug. 2012 heb ik samen met vriendinnen en partner de workshop ‘yoga en schilderen’ bij haar gedaan.
Ik weet dat je ieder van ons op eigen manier heel veel geboden hebt. Niet alleen plezier, maar ook inzicht in de eigen processen en met nog een mooi resultaat ook.
Marjan